Najlepsze mięso w mieście: co wyróżnia dobry sklep mięsny?

W trosce o zdrowie coraz więcej Polaków rezygnuje z mięsa dostępnego w markecie na rzecz produktów z małych sklepów mięsnych. W tym miejscu pojawia się jednak pytanie, jak wybrać taki, w którym naprawdę warto kupować? Mięsny mięsnemu nierówny, dlatego podpowiadamy, jak znaleźć dobrego dostawcę.

Szeroki asortyment

Dobry sklep z mięsem to taki, w którym kupisz nie tylko mięsa wieprzowe, drób czy wołowinę, ale również rzadziej spotykane gatunki, takie jak jagnięcina czy cielęcina. Szeroki asortyment świadczy o wiedzy i zaangażowaniu sprzedawców, a jednocześnie pomaga urozmaicić dietę. Wybierając kolejne gatunki:

  • dostarczasz organizmowi wszelkie niezbędne składniki odżywcze,

  • jesz różnorodnie,

  • poznajesz nowe smaki.

Jeśli Twoje menu jest monotonne, sprawdź, co oferuje sklep internetowy Crazy Butcher. Tutaj wysoka jakość idzie w parze z atrakcyjną ceną.

Mięso z ekologicznych hodowli

Szeroki asortyment i dostępność produktów to tylko jedna strona medalu. Ważne jest także źródło pochodzenia mięsa. Hodowle masowe pozwalają uzyskać odpowiednie parametry w krótszym czasie, jednak jakość produktów pozostawia wiele do życzenia. Zdecydowanie lepiej wybierać mięso z hodowli ekologicznych, a więc małych, lokalnych gospodarstw. Tego typu towar nie znajduje się w ofercie każdego sklepu mięsnego. Świeża wołowina (kupisz ją na https://sklep.crazybutcher.pl/pl/c/WOLOWINA/36) i mięso wieprzowe muszą spełniać pewne wymagania, aby mogły zostać uznane za ekologiczne. Zawsze pytaj więc o to, z jakiej hodowli pochodzi mięso. Dzięki temu unikniesz produktów niskiej jakości, o wątpliwym smaku.

Obsługa na wysokim poziomie

Jakość obsługi klienta jest ważne nie tylko w przypadku dużych sklepów online, ale również tych, które handlują w ograniczonym stopniu. Nie wiesz, do czego wykorzystać mięso wołowe? Zapytaj sprzedawcę, który powinien udzielić tych i podobnych informacji. Klienci, którzy kupują w sklepie internetowym, cenią sobie także szybką dostawę. W przypadku produktów mięsnych jest ona w pewnym sensie ograniczona czasowo, na przykład nie odbywa się w weekendy. Warto wziąć to pod uwagę, planując zakupy. Specyficzny harmonogram dostaw wynika z rodzaju sprzedawanego produktu i jego potrzeb.

Przystępne ceny

Nie sposób ukryć, że klienci patrzą na ceny. Wieprzowina, która ma być wysokiej jakości, nie może jednak kosztować 15 zł/kg. Wołowina natomiast, choć na ogół droższa, nie kosztuje 30 zł w przeliczeniu na kilogram. Takie ceny odzwierciedlają niską jakość produktów, które – z całą pewnością – pochodzą z hodowli masowych. Pojawia się więc pytanie, co w kontekście sklepów mięsnych oznaczają przystępne ceny? Są one wyższe od marketowych, ale niewygórowane. Wieprzowina, którą kupisz na https://sklep.crazybutcher.pl/pl/c/WIEPRZOWINA/37, dostępna jest w przedziale cenowym 60-80 zł/kg. Mając na uwadze pochodzenie mięsa i jego jakość, cena wydaje się przystępna. Przypomnijmy, że w mięsnym stacjonarnym nierzadko trzeba zapłacić 40 zł/kg za mięso z hodowli masowej.

Komentarz

Scroll to Top